fbpx
← Tilbake til bloggen

Pappkrus og alkohol

Av Nikita Nielsen · 11. desember 2023

På grunn av økt fokus på bærekraft brukes pappkrus i stadig større grad til servering av forskjellige former for drikkevarer, smaksprøver og så videre. Vi har både hjulpet kunder med å lage papirbeger til festivaler, men også bedrifter med å lage smaksprøver i supermarkeder. Papirkopper er en populær måte for brennevinsmerker rundt omkring i Europa å markedsføre produktene sine på, siden det er mulig å trykke på hele koppen, slik at designet kan matche akkurat det uttrykket og den historien merket ønsker å fortelle. Pappkrus er ikke bare flotte på grunn av de mange designmulighetene, men siden de finnes i så mange forskjellige størrelser, kan de både brukes til å gi en liten smaksprøve eller til å servere blandede drinker med din alkohol i. 

Malibu® Pappkrus

Vanlige pappkrus blir belagt med et lite lag plast og resten av koppen er – ikke overraskende – laget av papir, i motsetning til plastkopper som kun består av plast. Så er det et par ting du bør tenke på når du bytter fra plastbeger til pappkrus. Grunnen til at vi lager denne artikkelen om ting du bør tenke på, er at vi ønsker å unngå situasjoner der papirkoppene dine begynner å lekke, fordi de blir brukt til feil formål. Det finnes nemlig noen ulike faktorer som kan føre til at plasten og papiret i papirbegrene begynner å løse seg opp.

Forskjellen i alkoholprosent

Når det gjelder alkohol og pappkrus, er det viktig å vite at standard papkrus først og fremst bør brukes til servering av alkohol som har en alkoholprosent på under 5-6 %. Vi har funnet ut at dette er en ålreit grense. Vi har dog flere kunder som har brukt pappkrusene våre (både bio og standard)  til å servere sterkere alkohol uten å blande den i våre standard, uten dette har ført til noen lekkasjeproblemer.

Kahlua Paper cups
Kahlua® Pappkrus

I disse tilfellene har det ofte dreid seg om at kundene våre har foretatt smaksprøver, og at drikken ble drukket opp ganske raskt etter at den var skjenket opp. Men vi har også laget krus til brands som serverer både cocktails, øl og vin, og hvor lenge pappkrusene avhenger av mange faktorer, som for eksempel om koppen blir flyttet rundt i hendene eller står stille på et bord – er der bobler i, syre, osv.  Vi har hjulpet både Malibu, Campari, Absolut Vodka og flere andre alkoholmerker med å lage pappkrus til arrangementer der de skulle servere drinker.

Vannbasert vs. PE-belegg

Den andre viktige tingen å ta hensyn til hvis du ønsker å servere alkohol i papirbeger, er belegget på papirbegrene. Det finnes to typer belegg: Vannbasert belegg og PE-belegg. Det vannbaserte belegget er laget uten plast, slik at papirbegrene kan brytes ned i industriell kompost. PE-belegg er standard plastbelegg som brukes på nesten alle papirkopper.  Grunnen til at det er viktig å kjenne til forskjellen mellom disse to typene papirkopper, er at PE-belegget er sterkere enn det bionedbrytbare belegget, så når det gjelder å sikre at papirkoppene ikke lekker når de brukes til alkohol kan PE-begre bedre, og det blir bare enda viktigere å velge PE-belegg når alkoholprosenten er høyere.

Konklusjon

Papirkopper er en flott måte å vise frem varemerket ditt og servere produktene dine på. Men hvis du ikke er forsiktig når du velger pappkrus, kan det ende opp med en dårlig opplevelse for de som smaker på produktene dine hvis pappkrusene lekker. Husk derfor at biokoppene ikke alltid er like sterke ved servering av alkohol!

Alle blogginnlegg →