fbpx
keyboard_backspaceTilbake til bloggen

Forskjellige måter å bruke pappkrus

Av Elida Unneberg · 22. november 2019

Pappkrus, pappkopper, pappbeger, engangskopper – kjært barn har mange navn, og pappkrusene kan brukes til minst like mange formål som de har forskjellige navn.

I det kommende innlegget vil vi gjennomgå noen av de tingene vi opplever at mange av kundene våre bruker pappkrus til, og eventuelle bemerkelsesverdige ting ved dette. Til sist har vi noen morsomme tips og tricks til nye måter for deg å bruke dine pappkopper med logo.

Det opplagte formålet til pappkrus

De fleste som kjøper pappkrus med logo hos oss bruke dem til å servere varm drikke som kaffe eller varm kakao. Pappkrusene er designet for å servere varme drikker, og du er sannsynligvis eksponert for dem hver dag, enten om det er i en 7/11, på en bensinstasjon eller i din lokale dagligvarebutikk.

Når du kjøper pappkrus til servering av varm drikke må du vurdere hvor varmt det du planlegge å servere er, ettersom enkeltlags pappkrusene ofte ikke egner seg til veldig varm drikke. I noen tilfeller bør du derfor overveie hvorvidt dobbeltlags pappkrus ikke ville passe bedre, ettersom du da unngår å brenne fingrene dine når du bærer koppen og fordi disse koppene holder bedre på varmen.

Papkrus med kaffe
© Limepack. Konica Minolta pappkrus med logo

Kald drikke

Flere av kundene våre velger også å benytte sine pappkrus med trykk til å servere kalde drikker som f.eks. juice, vann og sodavann. Enten dette er vann til et orienteringsløp eller for å formidle et budskap til studenter med en kopp juice. Det gjennomgående temaet har vært at de bruker pappkrusene til å starte en interaksjon med andre mennesker.

Hvis du skal bruke pappkoppene til kald drikke er pappkrusene med enkel vegg det rette valget til dette, ettersom papirtykkelsen ikke er relevant når det gjelder kalde drikker. Du trenger heller ikke bekymre deg for holdbarheten av koppen, ettersom alle pappkrusene blir lagd med et tynt plastlag på innsiden, som beskytter pappen og holder den vanntett. Enkeltlags pappkrusene har et enkelt, men stilig utseende, og er samtidig den billigere løsningen. 

Alkohol og fett

Noen av kundene våre har brukt pappkrus til å server drikker med alkohol, som f.eks. kaffe med baily. Man skulle egentlig tro at et vanlig pappkrus kunne holde til det meste, men det er noen områder hvor en alminnelig pappkopp allikevel kan ha det vanskelig. Alkohol og fett er et par av dem.

De fleste pappkrus er faktisk ikke laget til å kunne inneholde store konsentrasjoner av alkohol eller fett. Det er sjeldent et stort problem ved en alkoholkonsentrasjon på under 5% eller en lav fettprosent. Men konsentrasjoner over dette kan drastisk forverre holdbarheten av et standard pappkrus.

Flere produsenter har imidlertid muligheten til å forsterke pappkrus materialet og spesielt i bunnen, så den ikke begynner å lekke. Alkohol og fett er ikke vanlige innhold til pappkrus, så husk å spørre din pappkrus leverandør hvis du ønsker å bruke pappkrus med logo til servering av sterke alkohol konsentrasjoner eller innhold med høyt fett innhold. 

Hvis du er i tvil om det du ønsker å servere inngår under dette er du alltid mer en velkommen til å ringe oss og høre mer om mulighetene dine.

Tips og tricks til å bruke pappkoppene dine til noe helt annet! 

Vi har hatt kunder som har brukt pappkroppene sine som popcornbeger, ettersom dette er en billigere løsning og hvis du velger 350 eller 450 ml koppene får du servert en god mengde. Det smarte ved å bruke pappkrus i denne sammenhengen er også at den runde overflaten tillater et sammenhengende design og utrykk, fremfor en firkant. 

Bruken av CMYK farger i trykkingen av pappkrusene gir deg mange kreative muligheter. Så om du ønsker et design med mange farger og forskjellige trykk på eller om du kun ønsker et enkelt design, så kan CMYK fargene oppnå dette, helt uten ekstra kostnader.    

Andre kunder har brukt pappkrusene som et beger for å servere snacks som frukt, chips eller bakte poteter. Det at koppene kommer i så mange forskjellige størrelser gjør også at du selv kan velge akkurat hvor mye du ønsker å dele ut.

Generelt

Generelt sett kan pappkrus brukes til mange forskjellige formål, og til mange flere enn de beskrevet ovenfor. Det er utrolig at en så enkel gjenstand som et pappkrus har så mange måter å bli brukt på.

Det er imidlertid alltid viktig å overveie trykket og størrelsen på pappkoppen alt etter hva man skal bruke den til. De er alltid velkommen til å ta kontakt med oss om hvorvidt pappkrus passer til arrangementet ditt.

Det finnes selvfølgelig også situasjoner hvor plastkrus eller isbegre er et riktigere valg for deg, da kan vi selvsagt også hjelpe med dette. Er du i tvil om hva som passer best for deg er det bare å ta kontakt så finner vi en løsning sammen!

Norwegian content marketer at Limepack

Alle blogginnlegg arrow_forward
Gå til Limepack
Følg oss på